Apel pentru salvarea serviciilor de informatii!


Sa-mi cada fatza acum cateva zile cand am auzit si vazut, la Pro TV, cum duduia care prezenta stirile vorbea, cu toata gura si cu seninatatea omului simplu cocotzat pe tronul de „shtirist”, despre „serviciile de inteligenta” din nu stiu ce tara!

Stiu ca sunt la moda englezirea si violarea cu perversiuni a limbii romane.

Stiu ca e trendy sa vorbesti ca toti falsii din jurul tau, ca sa pari si tu de succes.

Stiu ca e cool sa „aplici” pentru un job (nu sa te inscrii sau sa candidezi) si ca, de asemenea, „competitia” (nu concurenta) e dura.

Stiu ca daca vorbesti corect romaneste, ceilalti din „lumea buna” te vor socoti un sarac care clar nu e din mediul lor.

Totusi, daca esti prea prost sa vorbesti corect sau ti-e rusine de colegii din „lumea buna” sa zici „candidez” in loc de „aplic”, trebuie sa-ti asumi pericolul de a-ti prioritiza antamarea unei mui din partea oamenilor educati.

„Serviciu de inteligenta” este o abominatie, un monstru al cretinelii corporatiste, al inculturii scuzate de profit, al generatiei manelelor sub forma de MP3.

Sa nu lasam sintagma „serviciu de informatii” sa dispara in favoarea prostiei „serviciu de inteligenta”!

De altfel, cautand cine foloseste noua forma a expresiei – care nu stiu daca a fost introdusa de Pro TV, dar in mod cert va fi propagata de Pro TV si de toti cei care-i imita, pentru ca suna trendy si-i face sa para inteligenti si moderni – am descoperit, la o simpla guglare (stati linistiti, dau acestei expresii un an sa patrunda in limba), 4 „intrari”. Deci, sa vedem cine a fost cucerit de voluptatea utilizarii sintagmei „serviciu de inteligenta”:

Mai intai, niste exaltati care vorbesc depre „biserica secreta”, „poporul ales”, Mossad, KGB, stiti voi, eternele subiecte inrudite.

Apoi, o tanti care scrie: „Craioveni” (cu C mare), „etnie romma” (adica nepotii lui Rommel?!), „glugi de cocenii”, „se v-a termina”, „unde a-ti vazut”. No comment!

A treia „intrare”: PROIECTUL L.U.C.I.D. – Sistemul Fiarei de Control Uman Universal cu 666 (deci iarasi no comment!).

In fine, ultima citare: din Ioan Petru Culianu, care insa utilizeaza sintagma in scop stilistic: „Cu aceeaşi nomenclatură şi acelaşi stupid serviciu de inteligenţă, nu e de mirare că România păşeşte mai departe pe drumul larg deschis de ceauşism.” Asa da!

In incheiere, imi aduc aminte de doua versuri din Megadeth: „Military intelligence / Two words combined that can’t make sense” si-mi vine sa zic: „Newspeople intelligence / Two words combined that can’t make sense”…

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Things that dry me at my spoony. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s