Cozy Powell, bateristul care a cantat cu toata lumea


Pe 5 aprilie s-au implinit 12 incredibili ani de cand Cozy Powell a incheiat una dintre cele mai mari cariere de baterist din istoria muzicii rock. Englezul a cantat, de la sfarsitul anilor ’60, cu mai toate numele mari ale muzicii, trecand prin cele mai diferite stiluri, de la pop la heavy metal.

El a aparut pe cel putin 66 de albume, iar CV-ul sau este o istorie a muzicii ultimilor 35 de ani: incepand cu Hot Chocolate, Donovan, Murray Head si Suzi Quatro, trecand prin Rainbow, Gary Moore, Michael Schenker Group, Brian May (Queen) si Emerson, Lake & Powell, pana la Glenn Tipton (Judas Priest), Black Sabbath, Whitesnake, Yngwie Malmsteen, Warlock si Cinderella. Ba chiar nu a lipsit mult sa-l inlocuiasca pe John Bonham in Led Zeppelin si poate ar fi avut castig de cauza daca Plant & Co. nu ar fi hotarat sa renunte de tot la trupa.

Cozy avea numai 50 de ani cand a murit intr-un absurd accident auto, victima a patru retete sigure pentru dezastru: avea viteza destul de mare (167 km/h), bause serios, nu avea centura si vorbea la mobil.


Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Muzică și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s