Azi, miting impotriva eutanasierii manelistilor


Organizatiile neguvernamentale organizeaza luni, in Capitala, un miting de protest fata de reintroducerea eutanasierii manelistilor. (…) Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu spun ca eutanasierea nu rezolva problema manelistilor si propun o lista cu masuri „recomandate tuturor celor inteligenti care fac parte din administratie si care vor sa aiba roade eficiente in lupta cu manelistii”.

Printre masuri se numara „(…) sterilizarea si reteritorializarea tuturor manelistilor blanzi, precum si adapostirea initiala a tuturor manelistilor reclamati si crearea unei comisii pentru ei, compusa din dresori, etologi (specialisti in comportamentul canin) si din protectorii de zona (persoanele care le dau de mancare si ii cunosc foarte bine)”.

Adoptati un manelist!

(…) Cetăţeanul care va dori adoptarea a mai mult de doi manelisti va trebui să facă dovada resurselor materiale pentru întreţinerea animalelor, a acordului vecinilor sau a asociaţiei de proprietari în cazul în care locuieşte la bloc, a achitării taxelor de sterilizare, microcipare şi tratare de boli, dar şi a spaţiului prevăzut de legislaţia europeană pentru îngrijirea manelistilor. Noile modificări legislative vor aduce şi obligaţia tuturor deţinătorilor de manelisti de a-i steriliza şi microcipa.  „Pentru că din 2012 legislaţia europeană ne obligă să microcipăm toţi manelistii, am urmărit un pas înainte şi încercăm să facem acest lucru mai devreme pentru că este în interesul cetăţeanului ca animalul să fie uşor identificat în cazul în care se pierde sau este furat”, a mai spus oficialul.

7 bucureşteni din 10 sunt de acord cu eutanasierea manelistilor

Doar 30% din bucureşteni nu sunt deranjaţi de manelisti. Pentru restul de 70%, manelistii sunt o mare problemă care trebuie urgent rezolvată. Eutanasierea pare a fi singura soluţie, potrivit unui studiu recent realizat în Capitală. (…) În chestionarul primăriei vor fi trecute trei întrebări. Una despre eutanasiere, alta despre sterilizare şi construirea de adăposturi pentru toţi manelistii şi a treia despre eliberarea manelistilor după castrare. În funcţie de răspunsurile şi voinţa bucureştenilor, primarul va decide soarta manelistilor. (…) Alte propuneri vizeaza recensamantul tuturor manelistilor, propunerea spre adoptie a tuturor manelistilor de pe strada si din adaposturi, dar si amenajarea de tarcuri temporare in institutiile publice si in jurul blocurilor.

(…) In prezent, costurile lunare pentru intretinerea unui manelist in adapostul Fundulea este de pana la 35 lei pe luna, bani care includ hrana, medicatia si tot ceea ce inseamna ingrijirea patrupedelor. (…) Prefectul Capitalei a declarat că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii manelistilor, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a manelistilor grav bolnavi, a celor agresivi (in 2009 în Capitală au fost muşcate de manelisti şi au beneficiat de servicii medicale 11.436 de persoane), cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

Manelistii strânşi de pe domeniul public vor fi consultaţi şi examinaţi, vor fi recuperate exemplarele clinic sănătoase şi neagresive, iar manelistii grav bolnavi incurabili şi manelistii agresivi vor fi eutanasiaţi cu respectarea prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Ah, la naiba, am zis manelisti?! :))

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Râs și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Azi, miting impotriva eutanasierii manelistilor

 1. basil zice:

  ma striq de ras…!!!!

  sunt curios ce vor latra cainii cand vor afla de asta!!! :-))

 2. veutzu zice:

  probabil ma vor musca de dos! :))

 3. nicu zice:

  e cel mai tare post al tau .vezi sa nu iei un ‘banned blog’.imi place noul tau stil.incepe sa aduca cu al meu doar ca al tau e mai elaborat.bravo Veo !

 4. basil zice:

  sa stii ca ma gandesq serios sa adopt si eu unu…
  si-i cumpar o cusca, si-l leg cu lant, si seara o sa-i cant celebrul refren al unei formatii binecunoscute de noi: ” Te vad, mi-e sila!/ te scuip din mila!”

 5. veutzu zice:

  :))
  Sa zica mersi ca ai un suflet mare! :))

 6. veutzu zice:

  Ah, la wordpress nu se pune problema de banned blog. Tu esti mai incisiv si mai furios (in sesnul bun), si d-aia ai probleme cu mintile inguste care tin blogul 😉 Multumesc pentru aprecieri 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s