Şocant: lumea nu e încă pregătită pentru 3G


Cum mai e si omul: telefoanele mobile au ajuns la 3G, 5G, 17G, nu mai stiu, dar la science fiction – tocmai la SF! – cititorii inca nu sunt pregatiti sa dea piept cu viitorul, cu tehnologia! Adica tot marlanul isi ia televizor cu plasma, dar cititorul de SF, care o ardea pe plasma inca din anii ’50, se sperie cand vede un link intr-o povestire!

La prima incercare de SF tridimensional, Blogolem II: Figment’s Revenge, cititorul nu doar citea scroland in josul paginii, dar vedea si clipuri pe YouTube, trimitea mailuri, ba chiar dadea telefon la un anumit numar! In mod hilar, marea majoritate a cititorilor nu au urmat nici macar prima indicatie cu care nu erau obisnuiti, aceea de a trimite un mail la adresa din clip: „Ca sa aflati mai multe, trimiteti un mail la veonescugh@yahoo.com. Veti primi sigur raspuns” – oare ce parte a ridicat probleme?! :))

Dar e adevarat si ca sistemul era prea greoi, iar story-ul, constrans de limitarile tehnice, poate nu foarte clar. Asa ca am purces la a doua intreprindere in SF 3D, Povestirea care nu va vedea niciodata lumina tiparului. Aici gradul de interactivitate scazuse: cititorii nu trebuia sa mai dea telefon, in schimb fiind pusi in situatia banala de a citi textul de pe blog, apoi a urma linkurile, cel mai mare efort fiind sa ghiceasca o parola, de altfel facila. De data asta insa numarul de cititori a crescut putin, descretind fruntea vizionarului neinteles :))

Iar saptamana viitoare (sper) urmeaza al treilea experiment, sub forma unei povestiri – Omul nascut intr-un miliard de lumi – care nu va presupune alt efort decat de a citi textul si, la finalul fiecarei pagini, a urma un link. Omul… este reeditarea digitala a unei povestiri aparute in anii ’90 pe hartie, intr-o publicatie de profil. Lectura placuta!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în SPCFG și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s