Să râdem cu Hicicoc


Filmele lui Hitchcock pot parea, azi, desuete, dar sa nu uitam ca mai toate thrillerele din ultima jumatate de secol nu fac altceva decat sa lucreze cu instrumentele rautaciosului Hitch, cel care, ca veni vorba, a spus: „Circula o poveste ingrozitoare cum ca as uri actorii, ca si fi spus ca acestia sunt niste vite. Cine ma cunoaste stie ca nu as putea rosti o remarca atat de insensibila si grosolana. Nu am zis niciodata asa ceva. Ce am zis cred ca era: actorii ar trebui sa fie tratati ca niste vite!”.

Dar daca il stim foarte bine pentru alde Psycho si Pasarile, cunoastem foarte putin primele lui filme, mute, din anii ’20. Mai multe despre acestea, aici. Si nu plec pana nu ne radem la alta sagalnicie a regizorului: „Cand un actor ma roaga sa discutam despre personajul lui, ii spun: <<Pai vezi in scenariu>>. Dar daca insista: <<Bine, dar care e motivatia mea?>>, ii raspund: >>SALARIUL!!>>”.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Trei secole de cinema și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Să râdem cu Hicicoc

  1. mengeleblog zice:

    ca de obicei,o postare foarte reusita !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s