L’acheteaux: Oprescu vrea să rezolve în Bucureşti problema câinilor roşii


Una dintre marile probleme ale Bucureştiului o reprezintă haitele de câini roşii de pe străzi, care muşcă mii de bucureşteni în fiecare an. Primarul general, Sorin Oprescu, doreşte să rezolve problema, dar nu este de acord cu eutanasierea câinilor roşii, el susţinând strângerea urgentă a acestora de pe străzi şi înfiinţarea de adăposturi. „Eu, fiind iubitor de animale, nu sunt de acord să ieşim cu ranga în stradă să omorâm câinii roşii. Pe de altă parte, aceştia nu au ce să caute liberi pe stradă, unde devin violenţi şi foarte periculoşi.”

Deşi iubitor de animale, Sorin Oprescu refuză să dea dreptate ONG-urilor care consideră că doar prin sterilizare rezolvă problema câinilor roşii violenţi: „S-a dovedit că, deşi sterilizaţi şi trataţi, câinii roşii pot ramane la fel de periculoşi. Or, mă interesează siguranţa bucureştenilor si nu-mi place cand ajung la spital muscati de câinii roşii”. În opinia sa, după ce câinii roşii vor fi strânşi în adăposturi, se vor continua programele de tratament, sterilizare şi adopţii.

Câinii roşii vor fi strânşi cu ajutorul asociaţiilor de protecţie a animalelor, al bucureştenilor dispuşi să ajute la prinderea lor în schimbul unei sume de bani, iar pentru prinderea celor agresivi se va apela şi la serviciile de ecarisaj.

(Pamflet din seria L’acheteaux)

Reclame
Acest articol a fost publicat în L'acheteau, Pamflet și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la L’acheteaux: Oprescu vrea să rezolve în Bucureşti problema câinilor roşii

  1. mengeleblog zice:

    de unde bani sa-i hranim si pe astia ????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.