L’acheteaux. Soc in lumea stiintei: cercetatorii de la CERN au plagiat bosonul lui Higgs!


Asa-zisa descoperire anuntata cu surle si trambite de catre oamenii de stiinta de la CERN este, de fapt, un plagiat grosolan. Conform informatiilor, 85 de pagini din anuntul cercetatorilor sunt copiate, bosonul incriminat nefiind original, din accelerator, ci facut pe genunchi, intr-un atelier de scularie de langa CERN. “Cel mai probabil este vorba despre un boson facut cu particule din China, un asa-numit doson sau busun”, a declarat un procuror care investigheaza cazul.

In aceeasi zi, CERN a fost propus spre desfiinţare de ministrul interimar al Educaţiei, in urma unei descinderi efectuate de Corpul de Control al acestuia, care descoperise ca particulele fusesera furate de angajati. “Nu am gasit decat o teava goala de 27 de kilometri”, a spus un comisar din Corpul de Control. “Tentativele noastre de a vedea un boson, un quark, macar un gluon prapadit, nu au avut succes, fizicienii nu ne-au putut arata nimic. Ba mai mult, unele particule, cum ar fi fotonii sau neutrinii, nu aveau nici macar masa!” Cercetatorii avusesera deadline pentru gasirea bosonului Higgs pana pe 30 iunie. “Aveau norma la descoperiri, cate o particula subatomica pe luna”, a explicat comisarul. Or, ei o tandaleau numai cu bosonul lui Higgs de prin 1964!” Cercetatorilor li se vor imputa particulele care nu au fost gasite la control, retinandu-li-se din salariu.

(Pamflet din rubrica L’acheteaux)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în L'acheteau, Pamflet și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s