Va achita Vasile Gabor nota de plata a Revolutiei si a mineriadelor?


Imi aduc aminte si acum, dupa aproape 20 de ani, si probabil n-o sa uit niciodata ziua de septembrie 1991 in care camioanele militare defilau pe Magheru si, cocotat pe unul dintre ele, un ofiter (sau dracu sa-l ia ce era) tinea in mana o pusca de vanatoare. Nu Kalasnikov, nu pistol – pusca de vanatoare. Este ziua in care minerii au atacat sediul guvernului, dar si, ca sa nu-si iasa din mana, lumea pe strada. Am vazut cu ochii mei, in Piata Rosetti, cativa mineri care alergau cu batele niste tineri, iar politistii nu aveau curaj sa intervina; noroc cu bunul meu prieten Mike, care, cu un curaj uimitor, a inceput sa urle la mineri sa-i lase in pace, ca n-au facut nimic. Mie-mi venea sa-l plesnesc pe el, ca ne omoara, dar norocul nostru si al tinerilor urmariti a fost ca un alt miner le-a spus celor care fugareau victimele sa-i lase in pace, iar ei s-au conformat.

In aceeasi zi insa, din cladirea guvernului, asediata de mineri dar si de bucuresteni (nu ma intrebati!), cineva a tras cu cartuse de semnalizare; nu se stie daca in multime, la intamplare, sau a vrut sa ucida, dar cert este ca proiectilele au intrat in trupurile a doi tineri de 20 si ceva de ani, Aurica Crainiceanu si Andrei Frumusanu. Sotul tinerei femei (mama a doi copii)  a vazut totul cu ochii lui: „Intreg toracele i s-a umflat brusc si s-a auzit o bufnitura infundata, de mica intensitate. Am observat ca prin rana ieseau in afara flacari insotite de fum”1. Aurica s-a mai chinuit, cu o racheta infipta in ea, pana a doua zi, cand s-a stins. La fel a patit si tanarul Frumusanu, care doar ca a murit mai repede. Iar de doua decenii incoace dosarul acestor crime este purtat de la o instantza la alta, in timp ce criminalul ia bani grei de la stat si iese la gratar cand vrea pulanul lui.

Sincer, nu stiu daca sepepistul Dorel Vasile Gabor, omul acuzat ca ar fi tras proiectilele ucigand doi oameni la intamplare pe strada, este vinovat sau nu. Cred ca e gresit sa fie acuzat doar pentru ca alt acuzat nu exista. Dar important si senzational este ca Tribunalul Militar a decis acum, la 8 ani dupa ce Gabor a fost scos de sub urmarirea penala, sa fie anchetat din nou. Bineinteles ca mi se pare doar o miscare de imagine a lui Basescu, sa para iarasi anticomunist :)), dar culmea ar fi ca Gabor sa plateasca, astfel, nu numai omorarea inutila a celor doi tineri, dar si toti mortii, schiloditii si ranitii de la Revolutie si de la mineriade – in general cam tot ce se pune in carca lui Iliescu.

Poll (marca Veone, ca poll-ul marca WordPress este o prostie care nu merge, in ciuda plangerilor repetate.)

1) Vasile Gabor va fi condamnat pentru crima.

2) Vasile Gabor nu va pati absolut nimic.

3) Ce mai scormonesti tu mah dupa doi morti amarati de-acu douaj de ani, cand Basescu si Boc au distrus tara?

PS – Un gand trist si pentru soldatul jandarm Nicolae Lazar, ars de viu la 21 de ani in cadrul aceleiasi mineriade si uitat pe nedrept.

1 = citat de la http://www.jurnalul.ro/special/special/sacrificati-la-mineriada-din-septembrie-91-64752.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Va achita Vasile Gabor nota de plata a Revolutiei si a mineriadelor?

  1. nicu zice:

    inca un ‘post’deosebit.
    bineinteles ca nimeni nu v-a fi inchis.e doar o miscare de prostire a populatiei.sa uite lumea de saracie si foamete.de 20 de ani incoace numai Ceausescu a fost judecat si condamnat.

  2. veutzu zice:

    Zerocrate, asa zic si eu…

  3. ilie zice:

    Eu cred ca tu esti ucigasul , Gabor!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.