Microcretineli linguricosecante, no. 4


Desenele animate de lungmetraj. Ma lasa rece Up, mi se rupe de The Incredibles, mi se frange de Madagascar, ma pis pe Shrek, ma doare-n cur de Wall-E. Nu pot sa rad cand pestele ala idiot spune o gluma facuta sa razi la ea. Refuz sa ma amuz cand sunt obligat sa rad pentru ca au spus o poanta deci se asteapta sa rad! Am citit undeva ca Pixar se defineste ca „o companie care face desene animate de lungmetraj prin tehnici CGI cu povesti induiosatoare si amuzante pentru toata familia”. Pana atunci poate ma mai chinuiam sa vad 5 minute de desene animate fara sa borasc, dar dupa ce am citit asta am jurat sa nu le mai dau o sansa nici macar daca ar veni Pocahontas in carne si oase la usa mea sa ma roage in genunchi.

Ciorbea si Boc? Bosorogul pedofil si pionierul pipait? Hahaha, mingi de tenis pe baston, cred ca e de ras, stai sa rad!!

Perfectionarea programelor. Stimati domni manageri care luati decizia de upgradare a softurilor si aplicatiilor pe care le-ati lansat pe piata, va adresez in scris aceasta rugaminte, cu toata politetea cuvenita: lua-v-as soarta-n p***, nu mai upgradati, nu mai imbunatatiti programele!! Orice ugradare inseamna ca nu mai pot folosi programul asa cum stiam si imi era usor. Vreau sa-mi fac treaba usor, nu sa va justific voua salariile! De ce, de pilda, sa nu mai pot selecta text in Adobe Reader, doar pentru ca unui ochelarist hidos i s-a parut mai incitant sexual sa selectezi imaginea si nu textul?!

Ironista lui Rorty. Tot citind de ironista asta a lui Richard Rorty (ca tot e foarte trendy), am vrut sa inteleg cu mintea mea ce inseamna. Si am citit definitia: ironista e o persoana care 1) are indoieli cu privire la vocabularul pe care il foloseste, deoarece a fost impresionata de alte vocabulare socotite perfecte de alti oameni; 2) argumentele prezentate in vocabularul ei nu-i pot starpi indoielile; 3) nu crede ca vocabularul ei e mai aproape de realitate decat altele, adica in legatura cu o alta putere decat ea insasi. Aaaaa, daca ai explicat asa, am inteles! Acum e foarte clar, nu ca inainte sa-mi zici ca a vocabularul ei e mai aproape de realitate decat altele, adica in legatura cu o alta putere decat ea insasi! :)) Ironista lui Rorty imi aduce aminte de bancul asta. Pentru ca daca era ironist (la masculin), s-ar fi putut defini astfel: ironistul e unu’ scarbit, punct.

Noul YouTube. Deoarece am fost laudat pentru puterea mea de sinteza, sa sintetizez: noul YouTube este un cacat! Inainte era usor de utilizat, acum este inutil si enervant. Lista Queue este complet inutilizabila. Nu poti elimina clipuri decat daca iesi din clipul pe care tocmai il vezi. Inainte puteai aranja lista cum doreai fara sa afectezi ce vezi; acum trebuie sa intrerupi vizionarea clipului. Inca un exemplu de ochelaristi talambi care te fac sa fii tu sclavul netului, in loc sa te folosesti de el.

Olimpiadele. Nu suport Jocurile Olimpice si ma oftic deosebit la ceremoniile de deschidere. Cand in lume copiii mor de foame, nu exista bani pentru spitale, pentru scoli, pentru amaratii din India si Africa, pentru aurolacii si orfanii din tarile europene, pentru someri etc., sa bagi zeci de milioane de euro intr-o ceremonie stupida?! E doar o afacere, nicidecum ceva nobil sau inaltator. Cand labele alea din CO vor renunta la o ceremonie de deschidere (sa ne amintim numai de JO din Paris, sau CM Fotbal?, nu conteaza, cu un spectacol dezastruos care se dorea arta insa erau doar niste fani Brel in cearsafuri zbantuindu-se jenant printre prajini) si vor anunta ca doneaza banii copiilor bolnavi de SIDA, atunci JO or sa fie nobile sau inaltatoare. Pana atunci, sunt doar afacerile unor smecherasi gen Samaranch care au gasit o cale usoara de a se imbogati. Iar cand incep efectiv competitiile, se intampla aceleasi lucruri pe care le stiu din copilarie: statistici cretinoide („La editia aceasta a JO avem 3 sporturi in plus”, „Echipa Rusiei are 45 de medalii, iar a Norvegiei 42” etc.); curiozitati retarde („La Lillehammer satenii circula cu un fel de sanie speciala, unica in lume”); mascota, o formalitate obositoare care exista numai pentru a fi vanduta pe brelocuri etc. ca sa-si mai faca p*** mare Samaranch; eterna medalie de aur suflata sportivelor romance in ultima clipa din cauza masinatiunilor arbitrilor!

Cum stiu toti cine ce a facut la accidente. Vad uneori doua masini care tocmai s-au trosnit in mijlocul intersectiei, de obicei dispuse in pozitii improbabile. Ei bine, ce ma oftica e ca in jur toata lumea intelege ce s-a intamplat, cine de unde a venit, cum au ajuns asa, cine e de vina – numai eu nu :))  Eu vad 2 fiare si nu inteleg, conform legilor fizicii in vigoare, cum ar fi putut ajunge asa – necum cine e de vina!

"Pai ala rosu' e de vina, ca a venit din stanga si alalantu nu l-a vazut" "Ati vazut dvs. faza?" "Aa, nu, da' e logic!"

Chestiile de pe computer care se schimba brusc fara motiv. Gen nVidia, care azi imi permitea sa vad pe televizor imagini de pe computer, maine (fara sa umblu la ceva sau sa se fi upgradat softul) chestia asta devenea imposibila! Fara nicio explicatie! Vinovatilor le-as fute palme, la fiecare plesnitura suierand printre dinti un cuvant: de-ce-pizda-ma-tii-nu-merge-mah-programul-asta-desi-nu-i-am-facut-nimic?!

OpenOffice. Cine naiba a gandit mizeria asta de procesor de texte, Kelly Bundy?! La munca nu am decat rusinea asta de imitatie retarda de Word. Nu ma intereseaza ca e facut din bucatele de la diversi useri, ca e open source sau closed source, ma doare-n cur de problemele surselor si ale nerzilor; sa-i dea drumul numai cand l-or termina. OpenOffice e prost, incet, formatarea e dezastruoasa, formatarea intuitiva (sau cum se cheama) te nenoroceste daca ai proasta idee sa bagi o liniuta de dialog, selectarea literelor e un chin –  si pe deasupra se misca mai greoi si ca Nikita la paralele inegale!

Eticheta de pe ochelarii de soare. Stiti dvs. momentul: gasesti niste ochelari de soare care iti plac, ii pui pe nas, te uiti in oglinda… si surpriza! Nu poti sa vezi cum iti stau, pentru ca iti atarna o eticheta drept in ochi! Pe langa ca nu vezi cum iti shade (hahaha, ce gluma buna), mai ai si un aer tampitoid, cu prostia aia aninata de nas. Pai cu eticheta aia pe nas, si Einstein ar fi parut tampit. Singura parte buna e ca la o adica poti proba ochelari de soare cu Bill Gates sau Steven Hawking si sa-i privesti complice: „Ia zi, frăţie, cum e sa fii idiot?! Hai, intre noi, astia simpli!”.

„Carne macra”. Cu varsta m-am mai inmuiat, dar in copilarie nu suportam expresia asta sinistra si odata chiar, in vizita la o pustoaica din vecini, stand de vorba cuminti si razand, cand a spus „carne macra” i-a si zburat o palma peste ochi!

Acest articol a fost publicat în Minicretineli linguricosecante, Things that dry me at my spoony și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Microcretineli linguricosecante, no. 4

  1. realbadpisy zice:

    hmm e fost fain up..pe bune si mesajul filmului e interesant 😛 te-am adaugat in lista de blogeri.

  2. veutzu zice:

    Pai am zis io ca-i naspa? Am zis ca nu-mi place :))

  3. animal00 zice:

    te dreaq de insensibil sa nutz placa carnea macra si desenela animate

    si mue si lu open ofis care crapa cand tze lumea mai roz

  4. veutzu zice:

    animale, esti un fin psiholog :))
    stii si tu openofisu ala?… (ma gandeam ca nu s-a intins ciuma asta de program)

  5. Pingback: Doar pentru că nu ne vedeţi nu înseamnă că noi nu vă privim « Blogul lui Victor

  6. Victor zice:

    Păi în România câţi patroni vor scoate bani din visterie ca să plătească licenţe la softuri? Mai ales când există alternativele open source. Că doar nu lucrează ei pe ele. Tot bieţii angajaţi suferă.

  7. veutzu zice:

    O, da. Sufera, sufera 😉

  8. animal00 zice:

    bre, naj exagera sa zic ca sufer. Penca io folosesc muieOpenOffice din 10 in 2 ani. Intrucat nui munca mea. Si, decat sa dea licente de Word mai bine dau un uischi.
    Parol de nu

    Si evident in plm cas un bun psiholog. Daca nici io, cine?

  9. veutzu zice:

    Clar uischeanu e net superior wordului, oric ar zice oricine. Gioni se pisa oricand pe Bil, doar se stie asta.
    In alta ordine de idei, tu esti programatoru porno psiholog :))

  10. Anonim zice:

    Ovaj este incrancenat rau…calmeaza-te, ca Samaranch a murit anul asta….

    P.S.Nici Ice Age nu ti-a placut?

  11. veutzu zice:

    Mile: si Mihaela mi-a placut, si Woody, ba chiar ma spargeam de ras la Balanel & Miaunel… Da’ gata!

  12. vave zice:

    Nu îţi faci alt blog numai cu posturi de genul acesta? 😀
    Sunt superbe. 🙂

  13. veutzu zice:

    Vave: bravo, amuzati-va pe nervii mei :))

  14. vave zice:

    Păi.. nu ăla e scopul? 😀

  15. Remy zice:

    Doar doua vorbe am si eu de zis 😛

    Desenele animate de lungmetraj. Adevarul e ca o parte din filmele de la Pixar sunt adaptari facute la filme sau benzi desenate din franta, italia etc. Finding Nemo a fost cea mai pe fata copiere, cuvant cu cuvant din banda desenata a francezilor.
    Dar daca vrei sa vezi desene animate 3D facute cu cap iti recomand „Mary and Max” pentru inceput.

    Cum stiu toti cine ce a facut la accidente. Asta ma seaca si pe mine, si o stiu pe propria piele, ca doar sunt sofer. Faptul ca stiu ce s-a intamplat e doar o mica parte din acel lucru numit oameni prosti. Ei nu inteleg mult mai multe decat stiutul a ceea ce s-a intamplat fara sa fie acolo, dar sa iti zic cum am trait eu un accident: trec pe verde in intersectie si unul pe bascula in centrul orasului a uitat ca la culoarea rosie trebuie sa se opreasca. Asa ca primul lucru pe care l-a facut a fost sa opreasca la mine in usa cu motorul peste mine. Pana aici nimic grav sau interesant, prins in masina sub un camion. Partea enervanta si stresanta si pt care as fi iesit eu personal sa ii bat pe aia inteligenti stransi in jur: pai tu stai si mori acolo prins, plin de sange, faci tot posibilul sa nu te ineci in propriul sange, sa iti controlezi respiratia, ai hainele rupte, pozitie proasta, si aia din jur iti dau sfaturi, iti reproseaza ca tu esti de vina, iti fac poze, iti comenteaza viata, in caz ca nu ii auzi bine vin mai aproape sa iti zica ce si cum, sfaturi si iar sfaturi, poze, rasete si tu mori acolo ca nu ai aer nu poti sa mai deschizi ochii si cand reusesti zbang cu blitu’ in ochi… si in fazele in care tremuri ca te-a luat cu friguri ii auzi cum continua sa povesteasca celor din jur cum ai facut si ai trecut si cum ai franat si etc de parca ei ar fi fost la volan, da unu’ nu intinde o sticla de apa, o mana sa te tina de mana, doar gramada ca la televizor, asta e singurul motiv pt care eu ii urasc pe aia care se strang gramada in jurul cuiva care e intr-o masina, cazut pe strada etc, doar stau ca prostii, se cred genii dar nu intinde unul mana sa ajute. Lasati si voi putina demnitate celui bolnav, cazut, prins in cine stie ce, ca ultimul lucru pe care vrea sa il vada cand moare nu e in nici un caz turma care ii despica viata in patru fara sa il cunoasca si il mai si judeca si condamna pe loc. E cel mai prost si mult mai inuman decat accidentul. Ca uite, dupa accident m-am refacut complet, dar fetele alora nu o sa le uit niciodata.

    Iar legat de tot ce e microsoft… sell and buy Apple.

  16. veutzu zice:

    Remy, esti campion: un comment mai mare decat postul! :)) Asa da!
    In ceea ce priveste desenele, treaba este urmatoarea: nu ma mai distreaza deloc. Nici Max and Mary, nici nimic. Nu zic ca sunt nasoale; zic ca mi-am pierdut complet interesul 🙂
    Cu accidentul… wow, e cutremurator. Ce s-a intamplat dupa aia?…

  17. Remy zice:

    Aici e alta poveste si e mai personala :P. Dar tot ce conteaza e ca am scapat in viata. Iti povestesc la o bere cand mai pregatim o filmare. 😛

  18. veutzu zice:

    E foarte bine si asa 😉 Cand iesim? :->

  19. Pingback: Am avut dreptate « Filosofia mea deviata. Pardon, de viata

  20. zerocratu' zice:

    nu-mi zi ca ai plesnit-o pe fatuca aia ca ma prapadesc si mai rau de ras :))). Si da, aia cu „shade” chiar a fost buna, genul de gluma pe care numa in engleza o poti face. 🙂

  21. veutzu zice:

    Zau c-am plesnit-o. Da’ eram mici, na. Acum m-am inmuiat :))

  22. NI SE INGRADESTE DREPTUL LA MUNCA, ASTA IN CONDITIILE IN CARE DIN ACEASTA TARA PLEACA MEDICI PE CAPETE SI PLEACA MEDICI BUNI.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.