La mormantul lui Aron Porcul


O saptamana fructuoasa: luni a murit Chitac, vineri a disparut Adrian Paunescu… oare Iliescu n-o avea si el vreo tuse incurajatoare?!

Bine, era o gluma. Nu ma bucur de moartea unui om.

Dar nici nu pot sa nu ma bucur cand mai scapam de-o javra. (Vorba bancului.)

N-o sa zic nimic despre Adrian Paunescu, ci despre show-ul jegos dat de presa vanduta, de tovarasii lui (de pilda, tov. Vadim) si de toti care se fac ca uita cine a fost poetul. De ce Realitatea si Antena difuzau „emotionanta scrisoare a fiicei poetului” – dar nu au difuzat si emotionanta scrisoare a fiicei si surorii celor omorati cu masina de catre Carmen Paunescu?! De ce Vadim (si el un lingau ceausist de mare clasa) lua azi atitudine tovaraseasca la Realitatea, la moartea bardului, spunand ca „Anticomunismul nu tine de foame” si „Credeam ca o sa se termine vanatoarea de oameni” [a se citi: „vanatoarea de comunisti, securisti si turnatori” – n. Veone] – de ce n-are curajul sa spuna asta parintilor copiilor impuscati la revolutia care l-a facut europarlamentar? De ce Iliescu zicea cu aceeasi ocazie: „Paunescu a fost judecat pe nedrept ca fiind cantaretul de curte al lui Ceausescu, cand, dimpotriva, el era o voce critica”? Hai, mah, sa mori tu (la figurat), acum Paunescu o fi fost si disident?!

E pacat ca s-a stins un om. Dar ma bucur ca saptamana asta a mai murit putin comunismul.

Acest articol a fost publicat în Things that dry me at my spoony și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la La mormantul lui Aron Porcul

  1. Pingback: La mormantul lui Aron Porcul - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Mengele zice:

    aici nu iti impartasesc parerea.sa nu uitam ca pe linga poeziile de masca inchinate „Bravului Cirmaci”,se recitau si din poeti cenzurati.sa ne aducem aminte de ce a facut bun.pentru ce a facut rau v-a platii la ‘dreapta judecata’.sa nu uitam de tineretea noastra:’generatia in blugi si adidasi’

  3. veutzu zice:

    Mengele, iarta-ma, dar nu mi-a placut cenaclul, nu-mi placeau muzica de acolo, Seicaru, odele lui Ceausescu, persoana lui Paunescu. Iar dupa revolutie a continuat sa latre la cei asupra carora il asmutea Iliici… Iarta-ma, dar nu.

  4. Moviex zice:

    Link-exchange? daca da ,poti sa ma treci asa:
    Nume: Moviex
    Link: http://www.moviex.ro
    astept datele tale pe admin@moviex.ro
    Mersi!!

  5. Victor zice:

    Cum am auzit c-a dat ortu’ direct la tine pe blog am venit. Am presimţit că ai să ai ceva de spus. 🙂 Şi nu m-ai dezamăgit. Nu mai intru în detalii, ţi-am mai zis odată părerea mea pe undeva pe-aici pe la tine. Dar în mare parte îţi dau dreptate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.