Oare jucatorii de la Steaua au voie sa declare ca-s dinamici?!


„se cauta tineri dinamici…” „aplicantul sa fie o persoana dinamica…” „targetul il constituie persoanele tinere, dinamice…” „calitati: dinamism…”

De la „provocare” incoace, niciun alt cuvant nu a sucit mai mult mintile saracutze ale unora dintre meseriasii din publicitate, HR, marketing, management, business si toate celelalte domenii trendy, cool si marfa.

Interviurile, anunturile, declaratiile, tot ceea ce emit tinerii care fac parte din lumea buna (adica poarta costum la munca, au masina pe firma, pachet salarial motivant, cand trec pe langa un bar stiu ca este „al lui cutare de la firma cutare, ma-ntelegi, informatii confidentiale pe care restu lumii nu le stie, dar eu, facand parte din lumea asta, stiu care-s jocurile si cheshflau-u”) este inevitabil sa nu contina si cuvantul „dinamic”.

La angajare trebe neaparat sa fii dinamic! Nu conteaza ca esti idiot, agramat sau betivan: daca esti dinamic, esti pe jumatate angajat!
Targetul majoritatii firmelor care au target (exact!) il constituie dinamicii; bineinteles, aici e alt talc, chestia asta cu stabilirea profilului clientului (de ex.: „tineri intre 20 si 40 ani, dinamici, cu venituri peste medie, la curent cu ultimele tendinte, care vor sa-si afirme statusul social”) este un soi de taxa pe prostie si domnie – daca citesti ca nu stiu ce marfa este pentru oameni dinamici si la curent cu ultimele tendinte, asta e, frate, tre sa-ti iei si tu, altfel ceilalti cretini vor incepe sa creada, Doamne fereste!, ca nu esti dinamic sau la curent cu ultimele tendinte! Cu alte cuvinte, profilurile astea sunt un fel de nada sau spaga pentru saracuti la minte, ca sa-i atraga sa cumpere produsu in cauza.
Cititi un teanc de CV-uri si o sa vedeti ca toti, da’ absolut toti, sunt dinamici. Ca se angajeaza ca CEO la Connex sau ca maturator in fundu Radautiului, ca-s tineri sau ca de-abia isi mai tarasc basinile, nu conteaza, toti sunt de un dinamism feroce.

In general, cand vad ca toata lumea e dinamica, imi imaginez ca prin multinationale lumea, cu arcuri de pat sau de amortizor de masina pe talpi, merge pe holuri in salturi largi, se lanseaza de la un etaj la altul ca Spider-Man, face exercitii la paralele in pauza de tigara si mereu e pe punctul de a ridica o haltera, asa, ca un capriciu.
Noroc ca dinamicii nu prea merg pe strada, ca altfel am vedea costumarii zburatacind peste capetele noastre, propulsati de dinamismul innascut care i-a si facut Key Account Project Central and East Europe Africa and Middle East Except Iraq and Iran Except Two Counties in Iran Vice President Manager sau vreo pozitie similara.

In general, domeniile sus mentionate savarsesc violuri cu perversiuni inimaginabile asupra limbii romane, de la „a aplica la un job” la „..ne-a declarat General Managerul Caru cu Bere”, cum am citit stupefiat deunazi. Se stie ca publicitatea e campioana stalcirii animalice a limbii romane, care considera ei ca le confera status social si vizibilitate, dar in realitate fac asta pentru ca sunt inculti si pentru ca, neavand personalitate, copiaza ce-au vazut la niste idioti mai mari ca ei.
Utilizarea pana la si chiar dincolo de saturatie a anumitor cuvinte – cum ar fi dinamic sau provocare – e poate cel mai mic rau, totusi se inscrie in trendul ascendent al pocirii si saracirii limbii romane si a mintii consumatorilor.
Ar fi interesant de facut un sondaj prin firmele de basini pentru a vedea daca este cineva care nu se declara dinamic…

PS – De cand ma plictiseste atat de mult termenul de „dinamic”, deja cred ca nu mai tin cu Dinamo! Hmmm… Chiar… oare jucatorii de la Steaua au voie sa declare ca-s dinamici?!

Acest articol a fost publicat în Things that dry me at my spoony. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.